On top!

Ovo je već četvrta godina zaredom kako se održava festival fotografije “Fotografija godine BiH”, a u čijoj organizaciji učestvujem još od 2011. godine. Sve potrebne informacije oko samog festivala možete naći na ovom linku, a ovogodišnje finaliste i pobjednike, kao i program festivala možete pogledati ovdje.

O tom zvaničnom dijelu festivala ovdje vam neću pisati (sve informacije imate na linkovima iznad). Naime, htio bih sa vama da podijelim moje razmišljanje. Svaki put kad me neko upita šta je to dole u Sarajevu ili kakav je to festival u pitanju, ja mu odgovorim da je to festival fotografije, festival koji ne poznaje granice ni vjersku ni nacionalnu pripadnost, festival koji spaja ljude, stvara neraskidiva prijateljstva, festival koji slavi fotografiju, festival koji iz godine u godinu postaje sve veći i značajniji za cijeli region, ne samo za Bosnu i Hercegovinu, festival kojeg su već prozvali kao jednog od najvećih i najboljih na balkanu, FESTIVAL Fotografija godine BiH!

Slobodno mogu reći da je ovo trenutno jedna od najljepših priča koje se pričaju u BiH i koja ima potencijala da u narednih nekoliko godina izraste u nešto što će ostati za buduće generacije mladih fotografa. Jako sam emotivno vezan za ovaj festival, jer tu sam upoznao veliki broj sadašnjih prijatelja, stekao jako puno iskustva, naučio mnogo novih stvari na polju fotografije, a kao i prošle godine razmjenio dosta novih poslovnih kontakata.

Dole ispod sam sastavio mali kolaž fotografija koje su nastale u toku ovog događaja, tako da imate priliku vidjeti dio atmosfere sa samog festivala (pripreme izložbe, radionice, predavanja), a ujedno i nekoliko kadrova Sarajeva koje sam fotografisao u slobodno vrijeme.

Fotogodine14BiH_01 Fotogodine14BiH_02 Fotogodine14BiH_03 Fotogodine14BiH_04 Fotogodine14BiH_05 Fotogodine14BiH_06 Fotogodine14BiH_07 Fotogodine14BiH_08 Fotogodine14BiH_09 Fotogodine14BiH_10 Fotogodine14BiH_11 Fotogodine14BiH_12 Fotogodine14BiH_13 Fotogodine14BiH_14 Fotogodine14BiH_15 Fotogodine14BiH_16

Leave a Facebook comment

6 responses to “Festival prijateljstva/fotografije Fotografija godine BiH 2013 – Sarajevo”

 1. Slobodan says:

  Dejo , majstore ,Dejo ,majstore…
  Zao mi je sto ove godine nisam bio sa vama , mozda sljedece .Al mi je drago da ste se druzili i uzivali u carima Sarajeva .

  Jos jedamput hvala na, virtualnom obavjestavanju vasih lijepih trenutaka .

  Pozdrav,za raju iz Beograda !
  PS: Čestitke za pobjednike !

 2. Tarik says:

  Podržavam.

  Fotografije su ekstra, i mislim da ovo može spojiti sve ljude Bosne i Hercegovine.

  Sve najbolje.

 3. […] godine sam pisao o festivalu “Fotografija godine BiH 2013”, tako da ste imali priliku pročitati o čemu je zapravo riječ. Kako prošle, tako i ove godine, […]

 4. Selma says:

  Odlicna stvar! Svaka cast 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related stories

Mara & Milovan

Sunday, January 15, 2017

Biljana & Milan

Monday, October 31, 2016

Bojana & Željko

Wednesday, August 24, 2016

LET’S BE SOCIAL

@dedj.co