← Go back to English version
← Gehen Sie zurück auf die Deutsche Version
Flickr
Facebook
Twitter

Na vrh!

English
Deutsch

O meni

Dejan Đurić — Fotograf, Web dizajner.

Dejan Đurić — Fotograf, Web dizajner.
Photo by Jure Vukadin

Rođen sam u Banjaluci 24. februara 1986. godine gdje sam završio osnovnu i srednju školu. Fotografiju kao umjetnost upoznajem 2000. godine kada dobijam svoj prvi analogni aparat “Zenit 11″, nakon čega počinjem da fotografišem prirodu i okruženje u kojem živim. Svoje prve fotografije i danas čuvam u albumima i u rolnama filma.

Osnove fotografije naučio sam od majstora fotografije Dragutina Radana. Nakon tri godine aktivnog bavljenja fotografijom životni put me vodi u drugom smjeru, te fotografiju, po prvi put, stavljam u drugi plan.

Web dizajn upoznajem ”99. godine, kada sa kolegom pravim prve korake na polju dizajna. Nakon toga učim se izradi web stranica. Po završetku srednje škole zapošljavam se u jednoj lokalnoj firmi koja se bavi prodajom i servisom računara i IT opreme, gdje ostajem pune 3 godine.

U jesen 2006. godine odlučujem da otvori partnersku firmu koja će se prvenstveno baviti izradom web stranica. Firma pozitivno posluje već duži niz godina, što potvrđuje bogat portfolio.

Za vrijeme svog rada u BLMEDIA-i stičem ogromno iskustvo koje danas uspješno primjenjujem na novim projektima.

Nakon dužeg vremena kupujem foto aparat Nikon D40x sa osnovnim kit objektivom i vraćam se svojoj prvoj i pravoj ljubavi, fotografiji.

Od 2011. godine član sam: Univerzitetskog Foto-kino kluba Banjaluka, Asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine i Foto saveza Srbije.

Od 2012. godine postajem izvršni urednik portala Fotografija.ba i izvršni direktor festivala fotografije “Fotografija godine BiH”.

Od 2013. godine dobijam zvanje “Fotograf I klase” od umjetničkog savjeta Asocijacije za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini.

Do sada sam imao jednu samostalnu i veliki broj grupnih izložbi u državi, regionu i šire i redovno šaljem svoje fotografije na razne izložbe. Trenutno žvim i radim u Banja Luci. Moje fotografije se redovno objavljuju na najpoznatijim banjalučkim internet portalima za koje povremeno radim kao freelance fotograf.