← Go back to English version
← Gehen Sie zurück auf die Deutsche Version
Flickr
Facebook
Twitter

Na vrh!

English
Deutsch

Prijatelji

BLMEDIABLMEDIA – Firmu u kojoj radim smatram svojim poslovnim prijateljem broj 1. jer mi je pružila veliki broj klijenata zajedno sa godinama rada i iskustva.

Za vrijeme provedeno u BLMEDIA-i mogu slobodno reći da je zlatno vrijeme za mene. To vrijeme još uvijek traje i vjerujem da će tako nastaviti još dugi niz godina…

UFKK Banja LukaUniverzitetski foto-kino klub Banjaluka – Krajem 2010. godine izrazio sam želju da se učlanim u foto-kino klub Banja Luka, da bih početkom 2011. to i uradio. Ovom prilikom bih spomenuo dvije osobe, ujedno i dva velika prijatelja iz UFKK Banja Luka, a to su Dragan Prole i Milorad Kašćelan. Osobe od kojih sam naučio jako puno o izlagačkoj fotografiji i fotografiji uopšteno.

Haris Čalkić photographer&journalistHaris Čalkić je prijatelj kojeg sam upoznao putem portala fotografija.ba i projekta Fotografija godine BiH čiji je on osnivač. Trenutno živi i radi na relaciji Sarajevo – Zenica. Bio je urednik fotografije i novinar u kulturno-informativnom magazinu EHO (2005-2007.) i novinar i fotograf u Magazinu START BiH (2006-2011.).

Više o njemu i njegovom radu možete saznati na njegovoj zvaničnoj web stranici ili putem ovog linka.


Leona sam upoznao još 2011. godine na Banja Luka Photo Walk-u. Od tada naše fotografsko prijateljstvo ne prestaje. Zajedno smo održali izložbu fotografija, pokrenuli par zajedničkih projekata od kojih bih izdvojio “Time Lapse Banja Luka – From sunrise to sunrise” koji je još uvijek u začetku.

Više o Leonu i njegovom radu možete saznati na njegovoj web stranici, koju sam doduše ja dizajnirao, i ujedno provjerite njegovu facebook stranicu koju redovno ažurira sa novim fotografijama i projektima koje radi.

Denisa poznajem sa portala fotografija.ba, a u više navrata smo se družili kako u Banjaluci tako i u Sarajevu. Trenutno živi i radi u Sarajevu u Centru za istraživačko novinarstvo. Nešto više o Denisu možete saznati na njegovom blogu, ali svakako da više fotografija možete vidjeti u njegovom albumu na portalu fotografija.ba

Fotografija.baFotografija.ba – Sajt na kojem svakodnevno “visim”, pišem vijesti, objavljujem svoje fotografije, komentarišem fotografije drugih korisnika i na kojem sam upoznao veliki broj online i offline prijatelja.

Preporučio bih da se registruje svako ko voli da pogleda dobre fotografije koje svakodnevno postavljaju članovi ovog sajta, a pritom da se dobro zabavi, nauči nešto novo i upozna nove ljude kroz komentarisanje istih.